Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, ο κύκλος των διαδικτυακών εργαστηρίων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) Καβάλας, με την θεματική ενότητα «Ταυτότητα τόπου και στρατηγικές προβολής για τον Δήμο Καβάλας».

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε το πρώτο εργαστήριο, στο οποίο συζητήθηκαν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Καβάλας και αναλύθηκαν προτάσεις για την στρατηγική προβολής του τόπου (place marketing). Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου διοργανωτές και συμμετέχοντες (φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων της κοινωνίας των πολιτών, θεσμικών φορέων, επαγγελματίες), μέσα από διάδραση και ανταλλαγή απόψεων, κατέγραψαν διάφορες οπτικές για την ταυτότητα του τόπου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καβάλας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ενέργειες που πρέπει να αναπτυχθούν, για την βέλτιστη ανάπτυξη-ανάδειξη και προβολή των χαρακτηριστικών αυτών.

Το δεύτερο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2021, με την χρήση των ίδιων ψηφιακών εργαλείων, μέσω του οποίου αναδείχθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία, στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων για την αισθητική, επικοινωνία και επιμέρους εφαρμογές της απόδοσης ταυτότητας του τόπου (place branding). Η χαρτογράφηση προτάσεων, σκέψεων και ιδεών πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο τον χαρακτήρα και τις αξίες της Καβάλας, καθώς και διαμέσου των ευρύτερων επιθυμιών των κατοίκων, των επισκεπτών και επαγγελματιών για την εικόνα της στο μέλλον.

Τα εργαστήρια είχαν στόχο να αναδείξουν διαφορετικές απόψεις πολιτών που δραστηριοποιούνται με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, στο αστικό περιβάλλον, να προβάλλουν τις δυνατότητες των συνεργασιών, της ανταλλαγής γνώσης, της αμοιβαίας μάθησης και των αποτελεσμάτων που μπορούν προκύψουν από την δημιουργική κριτική και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα https://www.urbankavala.gr/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Σ.Β.Α.Α. του Δήμου Καβάλας https://www.facebook.com/urbankavala.gr/ και https://www.instagram.com/urbankavala.gr/. Τα εργαστήρια αποτελούν παραδοτέο της πράξης «Ενέργειες δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των πολιτών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας», υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020» και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.