Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, απέναντι από τις χερσαίες εγκαταστάσεις των Πετρελαίων Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων και φορέων, έπειτα από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στα Πετρέλαια και άλλων εργατικών σωματείων του Νομού Καβάλας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στα ακόλουθα: «1) Δηλώνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας, την αγωνιστική μας συμπαράταξη στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, στα δίκαια αιτήματά τους, 2) ο αγώνας των εργαζομένων στα Πετρέλαια ενάντια στις απολύσεις, στις συνδικαλιστικές διώξεις, στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεών τους, μας αφορά όλους. Τέτοια χτυπήματα εκδηλώνονται σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς στον Νομό, στην περιοχή, σε όλη την Ελλάδα, 3) συνολικά είναι στο στόχαστρο η λαϊκή οικογένεια, τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας, η συνδικαλιστική πάλη. Τσακίζονται με την ακρίβεια, με τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, με τον εκτρωματικό νόμο «Χατζηδάκη», με την φοροληστεία. Έτσι φτωχαίνουν, απολύονται και διώκονται οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, για να κερδίζουν μία χούφτα εργοδότες, όπως η Energean, 4) η σύσκεψη ανέδειξε ότι, ένα από τα μεγαλύτερα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη, ο συντονισμός, η κοινή πάλη. Καλούμε σε ακόμα μεγαλύτερη έκφρασή τους κάθε εργατολαϊκό φορέα, σε όλη την Ελλάδα, με κάθε πρόσφορη μορφή. Θα ενημερώσουμε, με κάθε τρόπο, τις πόλεις και τους κλάδους μας, όλους τους εργαζόμενους, σε αυτές τις κατευθύνσεις το άμεσο επόμενο διάστημα, 5) διεκδικούμε:

-Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.

-Καμία δίωξη απέναντι στους αγωνιζόμενους εργάτες.

-Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην δουλειά τους, χωρίς καμία βλαπτική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις, στον μισθό και στα δικαιώματά τους.

-Όχι στην εργολαβοποίηση του «Πρίνου».

-Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, στην λειτουργία των εγκαταστάσεων, στο περιβάλλον της περιοχής.,

6) καλούμε όλο τον λαό, τους φορείς του εργατικού και του λαϊκού κινήματος της Καβάλας:

-Σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, στις 6 το απόγευμα

-Σε συναυλία αλληλεγγύης που σχεδιάζεται για την επόμενη εβδομάδα και θα ανακοινωθεί με δελτίο Τύπου,

7) ο συντονισμένος αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί όλο το επόμενο διάστημα, για την δικαίωση των διεκδικήσεών μας».

Το παραπάνω κείμενο υπέγραψαν τα ακόλουθα σωματεία: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΑΣΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΔΡΑΜΑΣ-ΣΕΡΡΩΝ, ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α., ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ», ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Β.Φ.Λ., ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕΖΥΘΟΠΟΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.