Απίστευτο είναι αυτό που έγινε και σίγουρα η ευθύνη είναι του αστυνομικού ο οποίος επέβαλε διοικητικό πρόστιμο, επειδή και μόνο υπήρξε μια καταγγελία. Πελάτισσα του καφέ μπαρ «18», στον πεζόδρομο της Καβάλας Μ. Αλεξάνδρου και Φιλελλήνων γωνία, έπινε τον καφέ της στον εξωτερικό χώρο, έχοντας στα πόδια της το σκυλάκι της. Κάποιος άλλος πελάτης ενοχλήθηκε από την ύπαρξη του σκύλου και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που παρενέβησαν επέβαλαν πρόστιμο στον καταστηματάρχη που επέτρεψε στο κατάστημά του να έχει μαζί του πελάτης το σκύλο της.

Η ύπαρξη και μόνο κάποιας καταγγελίας από κάποιον δεν σημαίνει ότι ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να επιβάλλει και πρόστιμο. Μπορούσε απλώς να ζητήσει να απομακρυνθεί ο σκύλος, αφού όπως προκύπτει, δεν συνέβη κάποιο δυσάρεστο γεγονός, όπως επίθεση από το σκύλο. Ο σκύλος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ήταν μέσα στο κατάστημα, αλλά στον υπαίθριο χώρο, μπροστά απ’ αυτό. Στο κατάστημα δεν υπήρχε επιγραφή που να απαγορεύει την είσοδο σε δεσποζόμενα ζώα.

Βέβαια, ο νόμος απαγορεύει την είσοδο σκύλου ή γάτας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και ο υπαίθριος χώρος θεωρείται αναπόσπαστο μέρος του καταστήματος, εκτός από την περίπτωση σκύλου συνοδού τυφλού, ο οποίος απαραίτητα πρέπει να έχει τα σχετικά έγγραφα του σκύλου. Εδώ, όμως, θα έπρεπε να εξεταστεί, η δυνατότητα να υπάρξει συμβιβαστική λύση, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί δεν είναι μόνο για να μοιράζουν πρόστιμα, αλλά και για να συμβιβάζουν σε ακραίες περιπτώσεις καταγγελιών τις καταστάσεις.

Όσο για τον καταγγέλλοντα, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει με τον τρόπο του (καθυστέρηση εξυπηρέτησης, παράδοση λάθους παραγγελίας κλπ.)  να του απαγορεύσει να ξαναπάει στο μαγαζί του, για να μάθει ότι ο κόσμος μας δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα ζώα, ειδικά τα ζώα συντροφιάς. Ωστόσο, πολύ καλά έκανε και κοινοποίησε σχετική επιστολή του ο καταστηματάρχης σε φιλοζωική ιστοσελίδα, προκειμένου οι φιλόζωοι, να ενεργοποιηθούν για την κατάργηση αυτής της απαράδεκτης υγειονομικής διάταξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.