Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, έλαβε την πολύ σημαντική πρωτοβουλία να προχωρήσει στην κατασκευή υδατοδρομίου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καβάλας ανατέθηκε στην εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η οποία ανέλαβε, επίσης, την αδειοδότηση τριάντα υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα, ενώ ήδη ολοκλήρωσε την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της Ελλάδας στην Κέρκυρα. Η διαδικασία για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καβάλας άρχισε. Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», αποτελούμενο από πιλότο υδροπλάνων και υπεύθυνο χωροθέτησής τους, επισκέφτηκε την Καβάλα και επιθεώρησε τους χώρους του λιμανιού επιλέγοντας το πιο ασφαλές σημείο για την κατασκευή του υδατοδρομίου.
Στο υδατοδρόμιο θα εξυπηρετούνται πτήσεις επιβατικές (τακτικές και charter), περιηγητικές (sightseeing), ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λπ.). Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ο.Λ.Κ. Α.Ε., στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, για συνεχή ανάπτυξη του λιμενικού συστήματος Καβάλας, αποφάσισε να προσθέσει μία πρωτοποριακή συγκοινωνιακή πύλη στο κεντρικό λιμάνι της πόλης μας, με τη δημιουργία υδατοδρομίου. Η άδεια θα ανήκει στην ιδιοκτησία της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται στον τομέα των εσόδων του Οργανισμού, αλλά και της ευρύτερης υπεραξίας που θα του προσδώσει. Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», σηματοδοτεί μία περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης του τουριστικού και του εμπορικού τομέα και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, είπε: «Ως εταιρεία, πιστεύουμε ότι ο ρόλος του υδατοδρομίου της Καβάλας θα είναι κομβικός για τη βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας. Η Καβάλα αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, έναν εξαιρετικό τουριστικό και εμπορικό προορισμό, ο οποίος έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Τα υδροπλάνα, ως πολυχρηστικό μεταφορικό μέσο, μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την ανάπτυξη με ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς θα μετακινούν τουρίστες και κατοίκους στο λιμάνι με τρόπο ασφαλή, ευέλικτο και γρήγορο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.