Στο πλαίσιο του φεστιβάλ τεχνών Θάσου 2020, που διοργανώνει η ΔΗ.ΚΕ.Θ. (δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Θάσου) πραγματοποιήθηκε το καλοκαιρινό τουρνουά σκάκι (διαδικτυακά), για παιδιά και εφήβους, που ήταν ανοιχτό σε συμμετοχές κι εκτός Θάσου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν ηλεκτρονικά την 1η θέση κατέκτησε ο Μat Fey, τη 2η θέση ο Γιάννης Ταλαδιανός, μαθητής α΄ τάξης στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου και την 3η θέση ο 11χρονος Θάσιος, Νίκος Χαλκιάς, που ζει στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια η κατάταξη είχε ως εξής: 4η θέση (2ος Θάσιος) ο Φώτης Παπαδόπουλος, μαθητής στ΄ τάξης δημοτικού σχολείου, 5η θέση ο 9χρονος Πάρης Καραχάλιος από την Καβάλα, 6η θέση (3ος Θάσιος) ο 15χρονος Δημήτρης Χαλκιάς, ενώ στην ίδια θέση ισοβάθμησε η Χριστίνα Θεοφανέλη, δ΄ τάξη στο 2ο δημοτικό σχολείο Λιμένα (1ο κορίτσι).

Διακρίθηκαν ακόμα από τη Θάσο οι: Συμεών Γαλόπουλος, Θάνος Κοπανούδης, Μιχαήλ Θεοφανέλης, Μυρτώ Θεοφανέλη και στην πρώτη φάση: Φώτης Γαλόπουλος, Χρήστος Ευστρατίου, Θάνος Κοπανούδης. Υπεύθυνος της διοργάνωσης ήταν ο σκακιστής και καθηγητής Φιλολογίας, Πέτρος Τζίμας.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις και να υποστηρίζει το πνευματικό άθλημα του σκακιού, που τόσα πολλά οφέλη έχει για τα παιδιά και τους νέους. Η ανάπτυξη του σκακιού είναι πολύ σημαντική για ένα τόπο κι όπως δήλωσε παλιότερα ο συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, δίνει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό στίγμα σ’ ένα τόπο και συγκεκριμένα στο νησί της Θάσου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.