Σύσκεψη με θέμα την ορθή συλλογή και την ολοκληρωμένη επεξεργασία των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, με τη συμμετοχή του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Α.Μ.-Θ., δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, του προέδρου της εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.), δημάρχου Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, των Δήμων και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.

Στη σύσκεψη, αναφέρει δελτίο Τύπου, συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.). Συγκεκριμένα, εξετάστηκε διεξοδικά η πρόοδος των έργων που βρίσκονται σε φάση κατασκευής και ορίστηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να αρχίσουν άμεσα και τα υπόλοιπα έργα, για τα οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση. Διαπιστώθηκε, επίσης, η ανάγκη, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και για επιπλέον έργα και δράσεις σχετικά με τις υποδομές, τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, τα «πράσινα σημεία» και την ανακύκλωση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη σχεδιασμού νέων έργων και παρεμβάσεων, ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Για όλα αυτά τα θέματα, συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια, τους Δήμους και τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.