Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, συναντήθηκε με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α.), Μάριο Τσάκα, στο γραφείο του  στην Κομοτηνή. Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ήταν η συζήτηση για την πορεία του έργου:  «Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στην Ανατολικής Μακεδονία-Θράκη», που συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 56,6 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 29,6 εκατομμύρια διατίθενται από την Περιφέρεια.

Το έργο αφορά στην κατασκευή καινούργιου δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και θα καλύψει τις πόλεις των Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας και Ορεστιάδας. Τελικό ζητούμενο είναι, η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, καθώς και στην απόκτηση σημαντικού μεριδίου της αγοράς των οικιακών καταναλωτών. Κατά τη συνάντηση έγινε η ανασκόπηση της πορείας του έργου και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο. Παρόντα ήταν στελέχη της Περιφέρειας και της Δ.Ε.Δ.Α.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.