Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκδήλωση του κύκλου ενημέρωσης και παρουσίασης λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού, με θέμα: «Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», που διοργανώθηκε από την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, φορέα αρωγό του eMT cluster, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας και τις επιχειρήσεις τεχνολογίας που συνθέτουν το eMT cluster.

Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στο Επιμελητήριο και χαιρετισμό απεύθυναν: ο υπεύθυνος Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) του Επιμελητηρίου, Ιωάννης Κούτρας και η διευθύντρια του Επιμελητηρίου, Σούζυ Μαυρομμάτη. Ακολούθησε η παρουσίαση του αντικειμένου και των καινοτομιών που συγκεντρώνει το οικοσύστημα τεχνολογιών του eMT cluster, του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού καινοτομίας και τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τον Project Manager του έργου, Στέλιο Κοτόπουλο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέντε (5) εκ των επιχειρήσεων που συνθέτουν το eMT cluster, οι οποίες είχαν την ευκαιρία αφενός να έρθουν σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας και αφετέρου, να παρουσιάσουν τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που αναπτύσσουν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο eMT cluster. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι ακόλουθες εταιρείες με τους εκπροσώπους τους:

OTS Α.Ε.: O σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης της OTS Α.Ε., Γιάννης Ράμφος, εστίασε την παρουσίασή του στα συστήματα έξυπνων πόλεων και στις δυνατότητες που δημιουργούν για θέματα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Στα συστήματα διαχείρισης δικτύων και σημαντικών πληροφοριών, όπως η κίνηση στα parking, το ύψος της στάθμης του νερού σε ποτάμια και ρέματα κ.α. Ενώ παρουσίασε σε ζωντανή μετάδοση ένα αντίστοιχο σύστημα που έχει αναπτύξει η εταιρεία OTS για τον Δήμο Ρεθύμνου.

Vertitech: Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλαος Νίκου, παρουσίασε το προφίλ της εταιρείας και το λογισμικό Classter που απευθύνεται σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην σημαντική εξέλιξη της εταιρείας στις διεθνείς αγορές σε όλες τις ηπείρους, τονίζοντας ότι όλη η δραστηριότητα γίνεται από την Καβάλα, δίνοντας, έτσι, ένα πραγματικά λαμπρό παράδειγμα, του τι προσφέρει η κατάλληλη επιχειρηματική μεθοδολογία και η τεχνολογία.

Alpha Plan Consultants: Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Κλεόβουλος Αλεξιάδης, παρουσίασε τα προϊόντα της εταιρείας, για την διευκόλυνση επιχειρήσεων στην αξιοποίηση προγραμμάτων και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ αναφέρθηκε και στα ζητήματα που προκύπτουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν αυτές συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα και πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν. Τόνισε ακόμα, την σημασία της συνεργασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο συνεργατικών σχηματισμών (Clusters) για την επιβίωση και την ανάπτυξη τους, αλλά και την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των διαδικασιών τους με την βοήθεια πρωτοβουλιών, όπως του eMT cluster και την υποστήριξη φορέων, όπως τα Επιμελητήρια και οι Δομές τους.

GeoSense: O CEO (διευθύνων σύμβουλος) της εταιρείας, Δημήτρης Ράμναλης, παρουσίασε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που σχετίζονται με τα μη-επανδρωμένα αεροχήματα UAV (Drones) και τις ενδεικτικές χρήσεις τους σε μία πολύ μεγάλη έκταση εφαρμογών όπως: η συγκέντρωση δεδομένων από καλλιέργειες στο πλαίσιο της ψηφιακής γεωργίας, η παρακολούθηση δυσπρόσιτων εκτάσεων για λόγους προστασίας, ή έρευνας φυσικών καταστροφών, η εποπτεία/παρακολούθηση δυσπρόσιτων κτισμάτων (όπως οι υψικάμινοι διυλιστηρίων, ή κεραίες κινητής), ενώ παράλληλα ανέλυσε την εξαιρετικά μεγάλη χρησιμότητα των drones στους κλάδους της οικονομίας και της επιστήμης.

MyIP Networks: Παρούσα με εκπρόσωπο της στην εκδήλωση, ήταν και η εταιρεία MyIP Networks, η οποία δραστηριοποιείται στο αντικείμενο της φιλοξενίας ιστοσελίδων & εφαρμογών web, την παροχή πιστοποιητικών ασφαλείας και γενικότερα στον χώρο παροχής υπηρεσιών Datacenter.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, φορέας αρωγός του eMT cluster, εκπροσωπήθηκε από τον συνιδρυτή και διευθυντή συντονισμού και ανάπτυξης της εταιρείας, Σταύρο Αμοιρά, ο οποίος μετά από μία σύντομη αναφορά στην παρουσία και στον ρόλο της ena ως αναπτυξιακού πόλου στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., παρουσίασε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις, για την στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ιδρυτής της εταιρείας Ten06 και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του eMT cluster, Γιώργος Παπασταματίου, ο οποίος με τις στοχευμένες επεξηγήσεις και τα καίρια ερωτήματα που έθεσε προς τους ομιλητές, βοήθησε τα μέγιστα στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Στο τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εξατομικευμένα ζητήματα, που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους, με τους ομιλητές, τους εκπροσώπους του eMT cluster και των επιχειρήσεων-μελών που έλαβαν μέρος, να απολαμβάνουν και την ποικιλία γαστρονομικών εδεσμάτων και των εκλεκτών κρασιών.

Τελευταίος σταθμός στον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων του eMT cluster, είναι ο πολυλειτουργικός χώρος της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, #enahub στην Ξάνθη, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού, αφορούν κυρίως αγροδιατροφικές επιχειρήσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, μεταποιητικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, εμπορικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και την online εγγραφή σας, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://emtcluster.gr/index.php/el/emt-cluster/events.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.