Έγινε πράξη η επιθυμία του Θοδ. Καλλιοντζή

0

Η κατασκευή του καταφυγίου αλιευτικών σκαφών στην παραλία Οφρυνίου, είναι ένα από τα έργα που «εμπνεύστηκε» ο αείμνηστος νομάρχης Καβάλας, Θόδωρος Καλλιοντζής, ο οποίος επισκέφτηκε τον σημερινό χωρικό αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του, για να του ζητήσει να ολοκληρώσει το σημαντικό αυτό έργο. Ο Θ. Καλλιοντζής, ωστόσο, δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο το καταφύγιο, έτσι όπως το «οραματίστηκε». Την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, ο Κώστας Αντωνιάδης υπέγραψε την οριστική παράδοση και παραλαβή του έργου, που είχε προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης στο γραφείο του, ο Κ. Αντωνιάδης θυμήθηκε ότι, ο αείμνηστος νομάρχης του ζήτησε μετ’ επιτάσεως να τελειώσει το έργο που άρχισε το έτος 2007! Είπε, ακόμα, τα εξής: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου και ειδικότερα για τον Δήμο Παγγαίου, διότι ολοκληρώθηκε η β’ φάση των εργασιών του αλιευτικού καταφυγίου Ορφανού, με την κατασκευή της εσωτερικής κρηπίδωσης του προσήνεμου μώλου και του υπήνεμου μώλου, με την παράλληλη εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, την κατασκευή δικτύου υδροδότησης και πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία του καταφυγίου, ώστε να γίνεται με ευχέρεια και με ασφάλεια η προσέγγιση και πρόσδεση των σκαφών, καθώς και η φορτοεκφόρτωση και διακίνηση των αλιευμάτων. Είναι ένα έργο, που εκτός από τα οφέλη που θα έχουν οι αλιείς, θα συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου, Θωμά Καραβά».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο Ανδρέας Καραγιώργης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα αλιείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος σχολίασε ότι είναι ένα έργο πνοής για τους αλιείς, αλλά και για τον τουρισμό. Θα προφέρει, σημείωσε, ένα ασφαλές αγκυροβόλιο για τα αλιευτικά σκάφη που δραστηριοποιούνται στον κόλπο του Στρυμόνα, αλλά και προοπτική για την τουριστική ανάπτυξη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.