Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας, το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας-Θάσου, το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας, το σωματείο συνταξιούχων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και ο σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων Νομού Καβάλας, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 κινητοποίηση έξω από το κατάστημα τράπεζας διαμαρτυρία, για τον πλειστηριασμό της κατοικίας ηλικιωμένου ζευγαριού της Καβάλας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα ακόλουθα: «Οι κόποι μιας ζωής γίνονται στην κυριολεξία κομμάτια, για τα κέρδη μιας χούφτας τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων! Ο δρόμος της «διάσωσης των τραπεζών» άνοιξε από μία άλλη πλευρά, λες και δεν έφτασαν τα δισεκατομμύρια της ανακεφαλαιοποίησης που εισέπραξαν με τα μνημόνια και φορτώθηκαν στην πλάτη τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Τώρα, η κερδοφορία των τραπεζών καταβροχθίζει την λαϊκή κατοικία. Έτσι αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζικών ομίλων, από τέτοια υλικά τροφοδοτείται η ανάπτυξη τους!

Είναι ενδεικτικό ότι, 50.000 πλειστηριασμούς έχουν βάλει στόχο οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων για φέτος και η μεγάλη πλειοψηφία αφορά την λαϊκή κατοικία. Το πρόβλημα γιγαντώνεται και απαιτεί ετοιμότητα και άμεση ανταπόκριση των σωματείων και των φορέων. Να μην αφήσουμε μόνο του κανέναν και καμία που κινδυνεύει το σπίτι του/της. Η συλλογική δράση, ο συλλογικός αγώνας, είναι η μοναδική διέξοδος για την διεκδίκηση λύσεων. Η απόγνωση και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν, όσο ο καθένας παλεύει από μόνος του. Η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ξεσπιτώνει τους συνταξιούχους, για το συμφέρον των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Σε συνεχή επικοινωνία με το σωματείο μας! Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

-Νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

-Κούρεμα χρεών προς τις τράπεζες.

-Ρυθμίσεις που να μπορεί να ανταποκριθεί η λαϊκή οικογένεια, χωρίς να υποχρεωθεί να υποβαθμίσει παραπέρα τις ανάγκες της.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, να εκφράσουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους. Να καταδικάσουν με την στάση τους τον πλειστηριασμό! Δύναμη μας είναι η ενότητα μας, η έμπρακτη αλληλεγγύη! Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν την ζωή που πραγματικά μας αξίζει».

Λεζάντα για φωτογραφία: Μέλη σωματείων και τοπικών συνδικάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τον πλειστηριασμό της κατοικίας ζευγαριού ηλικιωμένων πολιτών στην Καβάλα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.