Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφτηκε το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Στη συνάντηση που έκανε με τους παράγοντες του Υπουργείου κατέθεσε έγγραφο στο γραφείο του υπουργού, για την παραχώρηση της παλιάς καπναποθήκης «Κούφλερ» στο Υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού και ειδικότερα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Κατά την επίσκεψη της υπουργού, Λίνας Μενδώνη, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων διαπιστώθηκε η ανάγκη, να βρεθεί κτίριο όπου θα μπορούν να αποθηκεύονται και να συντηρούνται τα αρχαιολογικά ευρήματα όλης της Π.Ε. Καβάλας. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν με τοπικούς φορείς, έγινε γνωστό στον βουλευτή και στην υπουργό πως η καπναποθήκη «Κούφλερ», που ανήκει στο Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα τέτοιο σκοπό, καθώς είναι λειτουργικό και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Λόγω της θέσης του, επίσης, θα μπορούσε να αναδείξει και το έργο των αρχαιολόγων στο ευρύ κοινό με εργαστήρια, ή και εκθέσεις, συμβάλλοντας περισσότερο στην προβολή των σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε τα εξής: «Κτίρια σαν αυτό αποτελούν κληρονομιά της πόλης μας και πρέπει να αγωνιστούμε για να τα αναδείξουμε και να τα αξιοποιήσουμε. Είμαι βέβαιος, πως οι ιθύνοντες του Υπουργείου κατανοούν αυτή την ανάγκη και θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη παραχώρηση του».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.