Έγινε η επίσημη έναρξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διδακτική των επιστημών και σύγχρονες τεχνολογίες»

0

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2002, η εκδήλωση για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διδακτική των επιστημών και σύγχρονες τεχνολογίες», με εκλεκτούς καλεσμένους τον πρώην υφυπουργό παιδείας και πρώην πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και την Δρ. Κερασένια (Τζίνα) Παπαλεξίου, ΕΔΙΠ του ΕΚΠΑ, στην Μεγάλη Λέσχη Καβάλας. Η εκδήλωση ήταν σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καβάλας. Στην αρχή, ο διευθυντής του μεταπτυχιακού, καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Βασίλης Τσιάντος, αναφέρθηκε στην ιστορία του προγράμματος και τις δράσεις του. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Θ. Πελεγρίνη με τίτλο: «Το προφίλ του δασκάλου υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας» και της Κ. Παπαλεξίου με τίτλο: «Η φιλοσοφία ως εργαλείο επικοινωνίας και σκέψης στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης». Οι ομιλίες ήταν εξαιρετικές. Αναδείχτηκε ο ρόλος της φιλοσοφίας στο προφίλ του δασκάλου και γενικότερα στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης. Ο διάλογος και η «αμφισβήτηση» του δασκάλου παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Παρευρέθηκαν: ο αναπληρωτής διευθυντής του μεταπτυχιακού, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Ευριπίδης Παπαδημητρίου, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτριος Εμμανουηλίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Δημήτριος Λυμπεράκης, η καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ., Σεβαστή Χατζηφωτίου, ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Λυκούργος Μαγκαφάς, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Μιχαήλ Χανιάς, ο καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης, Ευστάθιος Δημητριάδης, ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Χημείας, Αχιλλέας Χριστοφορίδης, ο συνεργάτης του μεταπτυχιακού Βασίλειος Σάλτας, ο Δημήτριος Βαρβέρης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παραρτήματος Καβάλας της Ένωσης Μαθηματικών Ελλάδας και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., οι υποψήφιες διδακτόρισσες Τμήματος Φυσικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Αναστασία Μαμπεϊτζή, Ελένη Παπαδοπούλου, μεταπτυχιακοί φοιτητές και πλήθος κόσμου. Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης επιμελήθηκε στο πιάνο η Αναστασία Πιπεράκη, μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με δάσκαλο τον Ιωάννη Κανάκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.