Ολοκληρώθηκε πριν τις 2 μετά το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μαΐου 2018, το μεγάλο συλλαλητήριο κατά της κατασκευής και λειτουργίας μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της «Άσπρης Άμμου», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας. Εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων και πλήθος πολιτών, διαδήλωσαν ειρηνικά την αντίθεση τους στον σχεδιασμό της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους και στην πόλη, που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Στο συγκεντρωμένο πλήθος απηύθυναν χαιρετισμό: η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, ενώ ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας και αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Ανέστης Τσουρουκίδης, ανέγνωσε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου, το οποίο εγκρίθηκε (δια βοής) από τους συγκεντρωμένους.

Η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, εάν η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» επιχειρήσει να κατασκευάσει τον σταθμό διοδίων, παράλληλα με την προσφυγή του Δήμου Καβάλας στη Δικαιοσύνη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.