Μία ακόμα προσφορά προς τουςεκπαιδευόμενους και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.ΑΠ.-ΑμεΑ) της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας, έκανε ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας. Στο πλαίσιο ενίσχυσης των δράσεωνδημιουργικής απασχόλησης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, η δωρεά ενός πρότυπου θερμοκηπίου, για την ενασχόληση με την ανθοκομία και την κηπουρική, που θεωρούνται από τις καλύτερες μορφές ψυχοθεραπείαςγια τα άτομα με αναπηρία. «Από την πρώτη στιγμή, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για το θερμοκήπιο, καθώς θα εμπλουτίσει τις δραστηριότητές τους, ειδικά με την παραγωγή προϊόντων. Το θερμοκήπιο αποτελεί για εμάς τον πυρήνα θετικής ενέργειας και ευεξίας. Η επαφή με την φύση συμβάλλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, την αύξηση της αυτοεκτίμησης, την μείωση του στρες και ενίσχυση του συναισθήματος υπευθυνότητας και δημιουργικότητας», δήλωσε η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της Δομής, Ζήσα Μισσεριάν.

Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, τόνισε την σημασία της δωρεάς για την εκπαίδευση των φιλοξενούμενων, που ταυτόχρονα αποτελεί και μία πολύ παραγωγική δραστηριότητα. Ευχαρίστησε θερμά τον Ρ.Ο.Δ.Κ. και ειδικότερα τον βρετανό ροταριανό συνεργάτη του Ομίλου, commander Robert Lewis, τον πρόεδρο του Ομίλου, Δημήτριο Τζίμα, τον πρώην πρόεδρο, Θοδωρή Καγιαμπή, καθώς και την βοηθό διοικητή της 2475 Π.Δ.Ρ., Άννα Παυλίδου, που βρέθηκαν για ακόμα μία φορά στο πλευρό των εξυπηρετούμενων ατόμων του Κ.Δ.ΑΠ., βοηθώντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν στην τοποθέτηση του θερμοκηπίου στον αύλειο χώρο του Κέντρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.