Έρευνα, για το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις του «Πρίνου», έχει αρχίσει η Energean, μετά την διακοπή της online σύνδεσης του εργοστασίου «Σίγμα» με την εξέδρα «Δέλτα».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το πρόβλημα προέκυψε λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση, λόγω θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης, των Βαγγέλη Παππά και Κώστα Ιωαννίδη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο εξ αποστάσεως έλεγχος των θαλάσσιων εγκαταστάσεων, η υποβολή αναφορών για την κατάστασή τους από τα αρμόδια στελέχη προς την διοίκηση, αλλά και από την διοίκηση προς την ΕΔΕΥ, η μεταφορά δεδομένων, καθώς και μία σειρά από άλλες δυσλειτουργίες. Όπως συνέβη και με το περιστατικό παραβίασης των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί δολιοφθορά, θα καταλογιστούν ευθύνες και θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Το πρωί της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου 2021, αναφέρει ακόμα το δελτίο Τύπου, συνέβη κάτι το πρωτοφανές. Μέλη του σωματείου εργαζομένων, που συνεχίζουν την κατάληψη των εγκαταστάσεων, δεν επέτρεψαν σε εξειδικευμένο τεχνικό που βρέθηκε στην Καβάλα, να μεταβεί στην εξέδρα για να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, η Energean καλεί, πάλι, το σωματείο των εργαζομένων, να τερματίσει άμεσα την κατάληψη των εγκαταστάσεων, προκειμένου να μεταβεί στα γραφεία της η διοίκηση και να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία τους με ασφάλεια και μέσα σε συνθήκες νομιμότητας. «Ένα βιομηχανικό συγκρότημα, δεν μπορεί να λειτουργήσει και να διοικηθεί με αντάρτικα και τσαμπουκάδες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.