Στο πλαίσιο του φεστιβάλ τεχνών Θάσου 2020, η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. (δημοτική κοινωφελής επιχείρηση) βράβευσε τους νικητές και τις νικήτριες του διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο: «Θάσος, φως και χρώματα». Πρόκειται για τον 1ο διαγωνισμό με τη συγκεκριμένη θεματική που αφορά το νησί. Συμμετείχαν 29 φωτογράφοι με 120 φωτογραφίες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες της σχετικής προκήρυξης. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται, ακόμα, τα εξής: «Οι φωτογραφίες, μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του κάθε φωτογράφου, αποτύπωσαν όμορφες στιγμές και εικόνες του νησιού. Η αξιολόγηση τους έγινε με βάση τη σύνθεση, την τεχνική και κυρίως τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού. Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. με τη βράβευση, θέλησε να ευχαριστήσει θερμά, αλλά και να συγχαρεί όλους τους φωτογράφους για τη συμμετοχή τους.

Στην εναρκτήρια ομιλία, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., Γεώργιος Κουτσουμανής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πέρα από την αξιολόγηση, η συμμετοχή και η κάθε φωτογραφία που κατατέθηκε, αποτελεί τον καλύτερο έπαινο για τον δημιουργό της. Η συμμετοχή τους αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για την εξέλιξη και βελτίωση του διαγωνισμού». Επίσης, συγχαρητήρια και ευχαριστίες δόθηκαν στα μέλη της κριτικής επιτροπής, για τη δύσκολη, κοπιαστική και εθελοντική εργασία τους. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Γεώργιος Κατσάγγελος (καθηγητής φωτογραφίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π. Θ., πρόεδρος), Γεώργιος Μυτιληνιός (φωτογράφος, τακτικό μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, MFIAP-GMHPS-PSA* EsHPS), Θέμις Ζήδρου (φωτογράφος), Νικόλαος Καΐδης (φωτογράφος).

Τα έπαθλα ήταν μία ευγενική προσφορά του Γλύπτη Κώστα Λόβουλου. Τις βραβεύσεις πλαισίωσε και η διάλεξη των Γεώργιου  Κατσάγγελου και Αναστασίας Βαλαβανίδου, Αρχιτέκτων – Μουσειολόγου, σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε τόσο η φωτογραφία όσο και η κινούμενη εικόνα στην δημιουργία μουσειακών χώρων, με σκοπό την ολιστική προσέγγιση προβολής και ανάδειξης μουσειακών συλλογών. Ο 2ος διαγωνισμός με τη συγκεκριμένη θεματική που αφορά το νησί της Θάσου, ήδη σχεδιάζεται ώστε να δώσει την δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμα περισσότερους φωτογράφους την επόμενη χρονιά. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα σχετικά πρωτόκολλα, και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Τα βραβεία πήραν οι: Στράτος Σινάθης (α΄ βραβείο), Αχιλλέας Ηλιάδης (β΄ βραβείο), Θεοδώρα Γεωργακούδη (γ΄ βραβείο).  Έπαινοι δόθηκαν στους: Μάριο Πλιάτσικα, Λάζαρο Τεκίδη, Στράτο Σινάθη, Στράτο Σαλονικιό, Ευγενία Κανέλλη, Ιωάννη Ηλία, Γεώργιο Τσίπο, Βασιλική Φειδοπούλου, Χαράλαμπο Ευαγγελίδη.

Επίσης, αναρτήθηκαν οι φωτογραφίες των: Παναγιώτη Σαμαρά, Αχιλλέα Ηλιάδη, Ελένης Μουδιώτου, Αργίτας Ζήδρου, Παναγιώτη Ζαχόπουλου, Στράτου Σαλονικιού, Στράτου Σινάθη, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Σοφίας Μουρουζίδου, Αναστασίας Κουκούλη, Παναγιώτη Ζαχόπουλου, Χάρη Σφουγκάρη, Παναγιώτη Μάρκου, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Βασίλη Φλαμούρη, Hoffmann Brouno, Σύλβιας Αραπίδου.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κατά την περίοδο του αναγκαστικού εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, με τίτλο: «Φωτογραφίζω από το σπίτι μου ότι αγαπώ, για να θυμάμαι ότι με έκανε πιο δυνατό». Τα βραβεία δόθηκαν στους: Μαρία Μπαξεβανάκη, Ελένη Μουδιώτου, Ευγενία Καννέλη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.