Ο Δήμος Καβάλας και η Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου εξωτερικών, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 έτη από την ελληνική επανάσταση, συνδιοργανώνουν την έκθεση: «Η Ελλάδα ελεύθερη: αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων».

Στην έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» και θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2021, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης, παρουσιάζονται έγγραφα από την αρχειακή συλλογή της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας, τα οποία περιγράφουν την πορεία αναγνώρισης του νέου ελληνικού κράτους κατά την διάρκεια του επαναστατικού αγώνα και τα πρώτα έτη, μετά την σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων και την δημιουργία προξενικού δικτύου. Τα έγγραφα καλύπτουν την περίοδο περίπου έως και το 1840. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, στις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.