Οι εργασίες για τη διαπλάτυνση του τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας άρχισαν. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ανακοίνωσε τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από τις 19 Ιανουαρίου έως και 19 Φεβρουαρίου 2021, για την πραγματοποίηση των εργασιών από τη συμβολή με την οδό Εκάβης μέχρι και την είσοδο του παλιού νοσοκομείου.

Στη διάρκεια των εργασιών, με ευθύνη του αναδόχου του έργου, θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση, από τη συμβολή της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού με την οδό Παλαιού Υδραγωγείου και μέχρι τη συμβολή της ίδιας με την οδό Αγίας Βαρβάρας, ώστε να επιτευχθεί στένωση του χερσαίου τμήματος της οδού, διατηρώντας μία λωρίδα κυκλοφορίας ελάχιστου πλάτους 3,50 μέτρων για την εξυπηρέτηση επιβατικών και βαρέων οχημάτων, συνολικού μήκους 350 μέτρων. Η σήμανση θα παραμένει και στη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, με ευθύνη του αρμόδιου φορέα, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με τον ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και τις υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 από 16-02-2011 (ΦΕΚ Β-950) και ΔΙΠΑΔ/οικ/502/2003 από 09-07-2003 (ΦΕΚ Β-496) αποφάσεις του υφυπουργού υποδομών, μεταφορών και δικτύων. Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών, ενώ δύναται να παραταθεί η ισχύς του, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.