Άρχισαν οι εγγραφές στη σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας του Ν.Ο.Καβάλας

0

Η σχολή του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, για να κυβερνήσουν, με άνεση και ασφάλεια, ένα ιστιοφόρο σκάφος και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Οι μαθητές της σχολής μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λπ.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η σχολή απονέμει δίπλωμα κυβερνήτη στους μαθητές. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο σκάφος διάρκειας εξήντα ωρών και θεωρητικά μαθήματα συνολικής διάρκειας είκοσι ωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18:00 στο Φανάρι. Το 1ο τμήμα αρχίζει μαθήματα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα τμήματα. Στο Φανάρι θα λειτουργήσουν, επίσης, τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων και τμήματα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.

Η απόκτηση του διπλώματος κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Καβάλας είναι μόνο η αρχή. Οι εκπαιδευόμενοι γίνονται ταυτόχρονα μέλη του ομίλου και μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια, όπως η συμμετοχή τους σε εκδρομές με ιστιοφόρα και σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας. Επίσης, καθίσταται δυνατή η ένταξη τους σε κάποιο από τα πληρώματα των σκαφών του ομίλου παίρνοντας μέρος στους αγώνες ανοικτής θάλασσας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Ν.Ο.Κ. 2510222897, από τις 19.00 έως 21.00, στην ιστοσελίδα www.nokavalas.gr, ή να επικοινωνήσετε με τους εκπαιδευτές: Γκριτζελάκη Χριστόφορο (6972054346) και Βαφία Παναγιώτη (6909158894), τον έφορο ανοικτής θάλασσας Καβάλας, Θεοδωρίδη Δημήτρη (6948066969) και με τον έφορο ιστιοπλοΐας του τμήματος Κεραμωτής, Πασσαλίδη Ιωάννη (6972311544).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.