Άρχισαν οι εγγραφές στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση στη Θάσο

0

Εδώ και τριάντα περίπου χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου εκδηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) από όλες τις Ενορίες της, φιλοξενώντας τα στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση στην Καλλιράχη της Θάσου. Για το εφετινό καλοκαίρι το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ξεκινά στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώνεται στο τέλος του ίδιου μήνα με την φιλοξενία, σε δύο περιόδους, παιδιών από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεώς μας, ηλικίας 10-16 χρονών, χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση. Συγκεκριμένα :

ž από 1 έως 12 Ιουλίου τα ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ž από 14 έως 26 Ιουλίου τα ΑΓΟΡΙΑ

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνωνται στους Εφημερίους των Ενοριών ή στα Γραφεία της Μητροπόλεως, έως και τις 25 Ιουνίου, απ’ όπου δίδονται πληροφορίες για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα και τις λοιπές προϋποθέσεις συμμετοχής. Με την συμβολή ικανών και έμπειρων στελεχών αλλά και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού εξασφαλίζονται κάθε χρόνο οι προϋποθέσεις για την σωστή και ομαλή διαβίωση των παιδιών στη Κατασκήνωση και την προσαρμογή τους στις συνθήκες της κατασκηνωτικής ζωής.

Με την βοήθεια του Θεού και την φροντίδα όλων των σχετιζομένων με το ποιμαντικό αυτό πρόγραμμα, τα κορίτσια και τα αγόρια θα χαρούν τις ομορφιές της Θάσου, τη θάλασσα και όσα η Εκκλησία θα τους προσφέρει με πολλή αγάπη, προσβλέποντας πάντοτε στην άνετη κοινή διαβίωση τους και με στόχευση την πηγαία αγάπη και φροντίδα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της εφηβικής ψυχής και του σώματος.

Αξίζει τέλος νά σημειωθεί ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η Κατασκήνωση θα δεχθεί δύο 30μελείς ομάδες πολυτεκνικών οικογενειών, μέλη του Συλλόγου «Μητέρας Έργον» από τη Θεσσαλονίκη. Στο επίμονο αιτήμα ανταποκρίθηκε θετίκα για τρίτη φορά η Μητρόπολή μας εκτιμώντας τις υφιστάμενες δυσκολίες για όλους μας στις ημέρες μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.