Άρδευση σε ογδόντα φυτείες από το γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού

0

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Γ. Παναγιωτίδη, Κ. Παπαθεοδώρου, Λ. Σαββαΐδη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Καραγεωργίου, τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., Ν. Γαβριηλίδη και τον αντιπρόεδρο, Δ. Τουπεκτσή, επισκέφτηκαν το δημοτικό διαμέρισμα του Ερατεινού, όπου στην κατάμεστη αίθουσα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, ενημέρωσαν τους κατοίκους για την εξέλιξη του έργου της γεωθερμίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο ανάδοχος του έργου και ο διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Στην εποικοδομητική συνάντηση, έγινε γνωστό ότι η σύμβαση υπογράφηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, με προϋπολογισμό 10.600.000 ευρώ και αφορά δύο γεωτρήσεις, με χρήση της γεωθερμικής ενέργειας μόνο στον αγροτικό τομέα και στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Υπήρξε πρόβλημα χρηματοδότησης του Φ.Π.Α., το οποίο ξεπεράστηκε στις 16 Οκτωβρίου 2014 και ο εργολάβος θα αρχίσει τώρα τις εργασίες, με προβλεπόμενο χρόνο περαίωσης του έργου τα τέλη του 2015. Αυτό που προέκυψε από τη συζήτηση, επίσης, ήταν ότι το έργο αφορά, περίπου, ογδόντα φυτείες των τεσσάρων στρεμμάτων, σε δύο συγκεκριμένες τοποθεσίες του χωριού.

Θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων, προκειμένου να δηλώσουν ενδιαφέρον, αφού πρώτα υπολόγιζαν το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης, καθώς και του μελλοντικού οφέλους.

Παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μη γνωρίζουν οι αγρότες της περιοχής εάν τα κτήματά τους βρίσκονταν στις επιλεγμένες περιοχές, ή κάποιοι που πραγματικά ενδιαφέρονταν να μη διαθέτουν χωράφια στις εν λόγω περιοχές.

Αφού τελείωσε η εμπεριστατωμένη ενημέρωση, άπαντες έφυγαν προβληματισμένοι για το μέλλον του έργου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.