Σε επίπεδα άνω των 4.000 βαρελιών ημερησίως βρίσκεται, πλέον, η παραγωγή από τα κοιτάσματα του «Πρίνου» και του «βόρειου Πρίνου» στον κόλπο της Καβάλας, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-40, καθώς και τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η γεωτρητική ομάδα της Energean Oil & Gas σε υφιστάμενες γεωτρήσεις. Η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα βρίσκεται, πλέον, σε υπερδιπλάσια σε σχέση με την προ της έναρξης του επενδυτικού προγράμματος επίπεδα. Επιπρόσθετα, έχει αρχίσει η νέα γεώτρηση PA-36 από την εξέδρα Alpha, η οποία είναι η τρίτη από τις συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες για την περίοδο 2015-2017 στον «Πρίνο», στο κοίτασμα Έψιλον και στο «βόρειο Πρίνο». Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, δήλωσε: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, η Energean, η μοναδική ελληνική εταιρεία με εμπειρία στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεχίζει τις επενδύσεις τόσο στην παραγωγή, όσο και στην έρευνα υδρογονανθράκων. Η επιτυχής έκβαση των δύο πρώτων γεωτρήσεων στον Πρίνο και η αύξηση της παραγωγής, επιβεβαιώνουν την ορθότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού και δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια του προγράμματος, σε μία περιοχή όπου η αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα και το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον συνυπάρχουν απολύτως αρμονικά με την πετρελαϊκή βιομηχανία, με την εγγύηση της τεχνογνωσίας μας και της εμπειρίας και αφοσίωσης των τετρακοσίων εργαζομένων μας. Το επιτυχημένο μοντέλο του «Πρίνου», είναι το παράδειγμα για την έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, στα Ιωάννινα και σε όλες τις νέες περιοχές της χώρας, τις οποίες η Energean θα αναλάβει προς όφελος της απασχόλησης, των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας».

Το σύνολο των γεωτρήσεων εκτελείται από το ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, το Energean Force, ενώ στο πλαίσιο του ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ επενδυτικού προγράμματος, έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση καινούργιας εξέδρας άντλησης πετρελαίου, η οποία θα είναι η πρώτη στην περιοχή μετά το 1977 και η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον. Σημειώνεται ότι, από το 2008 και μετά, όταν και άρχισε η εκμετάλλευση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του κόλπου της Καβάλας από την Energean Oil & Gas, τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο και την τοπική κοινωνία της Καβάλας έχουν υπερβεί τα 260 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από εκατόν σαράντα νέες άμεσες θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.