«Άνοιξε μέτωπο» μεταξύ Δήμου Νέστου και Ο.Λ.Κ., για την χερσαία ζώνη στο λιμάνι Κεραμωτής!

0

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας Α.Ε.», να αναθέσει τις εργασίες καθαριότητας και φροντίδας του πρασίνου στη χερσαία ζώνη του λιμένα Κεραμωτής σε εξωτερικό συνεργάτη, προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Νέστου και την ακόλουθη αιχμηρή ανακοίνωση: «Στις 5 Ιανουαρίου 2021, πληροφορηθήκαμε τη διακοπή της συνεργασίας με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και την μονομερή και αναιτιολόγητη, από μέρους της διοίκησης του Ο.Λ.Κ., απόφαση, να ανατεθούν σε τρίτους οι εργασίες συντήρησης του πρασίνου, η συλλογή και η αποκομιδή απορριμμάτων στη χερσαία ζώνη του λιμένα Κεραμωτής. Η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Ο.Λ.Κ. άρχισε το 1998 και συνεχίστηκε έως σήμερα, έχοντας θετικό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Έλαβε μονομερώς τέλος, με ευθύνη της διοίκησης του Ο.Λ.Κ. Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας αναλαμβάνει την τεράστια ευθύνη να διατηρήσει από την 01/01/2021 στα ίδια επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δύο τομείς του πρασίνου και της καθαριότητας.

Είναι, επίσης, αυτονόητο ότι, θα πρέπει να αιτιολογήσει την απόφαση της, στη βάση της παρεχόμενης ποιότητας των υπηρεσιών σε συνάρτηση και της σχέσης κόστους-οφέλους. Παράλληλα, θα πρέπει να αιτιολογήσει επαρκώς την κίνηση της, που δεν αντέχει στην κοινή λογική, όταν επί δεκαετίες, από το 1970 έως σήμερα, έχει εισπράξει τεράστια ποσά από την εκμετάλλευση της χερσαίας ζώνης και έχει ανταποδώσει τα ελάχιστα στην τοπική κοινωνία. Ήδη, η εικόνα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Κεραμωτής, μέσα σε δέκα μέρες από τη διακοπή της συνεργασίας του Ο.Λ.Κ. με τον Δήμο Νέστου, είναι τραγική. Σύντομα θα αντιληφθούν, πως οι κάτοικοι της Κεραμωτής και γενικότερα του Δήμου Νέστου, δεν είναι πληβείοι, ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.