– Τις προάλλες, ο Άρης Βέρρος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών», ρώτησε τη δασάρχη Καβάλας, πόσα δέντρα υπολογίζει ότι θα κοπούν, προκειμένου η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να πραγματοποιήσει τις ερευνητικές δειγματοληψίες, για την εδαφολογική μελέτη της χάραξης του τμήματος, που θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο Ε61 με την Εγνατία οδό.
– Την «αγωνία» αυτοί έχουν, εκτός από τους κατοίκους της περιοχής του Σταυρού Αμυγδαλεώνα και άλλα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά.
– Κι ενώ ορισμένοι ενδιαφέρονται για τα δάση και τα δέντρα, όταν πρόκειται να κατασκευαστεί κάποιο οδικό, ή άλλο έργο, τα μέλη ενός τοπικού συλλόγου, του συλλόγου καταδρομέων Καβάλας, «Μέγας Αλέξανδρος», αποδεικνύουν εμπράκτως την αγάπη τους προς το δάσος και τα δέντρα.
– Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο, πραγματοποίησαν εκδηλώσεις ενημέρωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, συμμετείχαν στην πυροφύλαξη των ορεινών όγκων της Καβάλας και του Παγγαίου, με καθημερινές περιπολίες στα δάση, έκαναν δενδροφύτευση διακοσίων κωνοφόρων δέντρων στην περιοχή της Χωράφας Καβάλας (σε έκταση που κάηκε το 2012) και (το αποκορύφωμα) βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη Θάσο!
– Αυτό σημαίνει, κύριοι και κυρίες που ασχολείστε με τα κοινά, έμπρακτο ενδιαφέρον και αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, χωρίς τυμπανοκρουσίες και παχιά λόγια. Αυτό σημαίνει, επίσης, οικολογική συνείδηση, χωρίς ιδιοτέλεια και όχι για το θεαθήναι.
– Επομένως, αν δικαιούνται κάποιοι να ομιλούν περί προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου του τόπου, είναι συμπολίτες όπως τα μέλη του συλλόγου καταδρομέων «Μέγας Αλέξανδρος».
– Τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά στη Χωράφα, έκανε μία δημοτική παράταξη, από αυτές που συμμετέχουν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας, δενδροφύτευση στην καμένη έκταση;
– Πήγαν, ο Άρης Βέρρος και τα μέλη της «Συμπαράταξης Πολιτών», να φυτέψουν, έστω πενήντα δεντράκια, όπως φύτεψαν τα μέλη του συλλόγου καταδρομέων «Μέγας Αλέξανδρος»;
– Οι δημοτικές παρατάξεις, δεν πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική ζωή του Δήμου Καβάλας;
– Το να μοιράσει, π.χ. ο Μάκης Παπαδόπουλος και δύο-τρία μέλη του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», εκατό γλαστράκια με βασιλικό την Πρωτομαγιά, θα δείξουν πως ενδιαφέρονται για το φυσικό περιβάλλον και την προστασία των δασών, όπως είναι το αισθητικό δάσος στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.