Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα, είχε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) 50025/19-9-2018 (Φ.Ε.Κ. 4217/Β/26-9-2018), που ρυθμίζει την μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες και ειδικότερα καθορίζει την ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να έχει η κατοικία του μαθητή από την σχολική μονάδα, ώστε να δικαιούται δωρεάν μεταφορά. Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει ανισότητες στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μαθητές-κάτοικοι των όμορων χωριών, σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς τους. Έτσι, ενώ το ένα χωριό μπορεί να εμπίπτει στην προβλεπόμενη χιλιομετρική απόσταση και εφαρμόζεται η μεταφορά μαθητών, στο ακριβώς διπλανό χωριό δεν εφαρμόζεται, διότι υπάρχει υπέρβαση της χιλιομετρικής απόστασης (χαρακτηριστικό παράδειγμα Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιος Χριστόφορος). Αυτό έχει αποτέλεσμα, μερικοί μαθητές να μεταβαίνουν στο σχολείο τους με τα πόδια, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών, ενώ συμμαθητές τους, που κατοικούν λίγα μέτρα πιο μακριά, να μεταβαίνουν με σχολικό λεωφορείο. Ο υπουργός κατανόησε το πρόβλημα, δέχτηκε την πρόταση του βουλευτή και πολύ σύντομα, το πρόβλημα θα επιλυθεί με τροποποίηση της ανωτέρω διάταξης στην νέα Κ.Υ.Α. που θα αφορά τα πειραματικά σχολεία.

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης έλαβε συγκινητική επιστολή από τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, Μάριο Παρασχάκη, ο οποίος τον ευχαριστεί για την δωρεά τριών σταθερών υπολογιστών προς αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου. Με την ίδια επιστολή ευχαριστεί τον σύλλογο αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας «Φίλος», για την χορηγία άλλων δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο βουλευτής ευχαριστεί τον σύλλογο για την στήριξη της προσπάθειας, αλλά και τον διευθυντή, ο οποίος με μεράκι και όρεξη νοιάζεται για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου του και των μικρών μαθητών.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή και κυρίως τον Δήμο Παγγαίου και τον Δήμο Νέστου, που αμφότεροι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο βουλευτής μετέφερε στον υπουργό τα μεγάλα προβλήματα στις περιοχές και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τα έργα αποκατάστασης. «Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό για την συνάντηση, για το ενδιαφέρον που επέδειξε και για την άμεση ανταπόκρισή του στα ζητήματα που του εξέθεσα. Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε πολλούς μαθητές των χωριών μας βρίσκει, επιτέλους, την λύση του. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα εκκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στους Δήμους Παγγαίου και Νέστου, διότι οι ζημίες που προκλήθηκαν, είναι πράγματι πολύ μεγάλες», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.