• Η επιστολή της δημάρχου Καβάλας προς τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), για την αιφνίδια απόφαση να κλείσει το κατάστημα στη Νέα Καρβάλη, θα μπορούσε να γίνει η βάση, για να καταθέσει ένας εκ των τριών βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Νομό Καβάλας, ή ακόμα καλύτερα και οι τρεις μαζί, επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.
  • Η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας έδειξε τα αντανακλαστικά της και ευελπιστούμε ότι θα την μιμηθούν οι εκπρόσωποι του λαού του Νομού Καβάλας στο Κοινοβούλιο. Με σκοπό, να ενισχύσουν την επιστολή της δημάρχου προς τους διοικούντες τα ΕΛ.ΤΑ., προκειμένου να μην εφαρμόσουν την απόφαση.
  • Είναι άκομψο, θεωρούμε, η διοίκηση ενός δημόσιου φορέα, να μην ενημερώνει τους πολίτες ότι αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία ενός καταστήματός της. Εάν γινόταν εγκαίρως η ενημέρωση, θα υπήρχε αντίδραση από την τοπική κοινωνία, σαφώς, αλλά και το χρονικό διάστημα να αναζητηθεί εναλλακτική λύση. Η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., προφανώς, ήθελε να αποφύγει τη λογική αντίδραση φορέων και κατοίκων, γι’ αυτό και απέκρυψε, έως την τελευταία ημέρα, την απόφαση.
  • Για μία ακόμα φορά, οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζονται από την κεντρική διοίκηση, ή μία Υπηρεσία του δημόσιου τομέα, ως «πολίτες β΄ κατηγορίας», που υποχρεούνται να δέχονται οποιαδήποτε απόφαση αδιαμαρτύρητα. Σε ένα κράτος το οποίο σέβεται τον πολίτη, θα υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση και διαφάνεια. Δηλαδή, γνωστοποίηση του λόγου που πάρθηκε η απόφαση.
  • Δυστυχώς, η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. Συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική των διοικήσεων κι άλλων Οργανισμών, που παραπέμπει στην περίοδο του γνωστού: «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Ο πολίτης, δηλαδή, βρίσκεται «προ τελεσμένου γεγονότος», ώστε να μη μπορεί να αντιδράσει και να αναγκαστεί να προσαρμοστεί στη «διαταγή».
  • Είμαστε βέβαιοι, ότι το ζήτημα δεν θα αναδειχθεί από τους βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας και για μία ακόμα φορά, την προστασία των συμπολιτών στη Νέα Καρβάλη θα αναλάβει ο Δήμος Καβάλας, που είναι το τελευταίο «αποκούμπι» της τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε να διαψευστούμε και αναμένουμε, με αγωνία, οι εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο να διαμαρτυρηθούν. Όχι για να στηρίξουν τον Δήμο Καβάλας, αλλά για να προστατέψουν τους πολίτες από την αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ.
  • Επίσης, αναμένουμε μία καλή εξήγηση από τα ΕΛ.ΤΑ., γιατί πρέπει να σταματήσει η λειτουργία του καταστήματος στη Νέα Καρβάλη και την πρόταση που έχουν, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων μετά την εφαρμογή της απόφασης. Δικαιούμαστε και δικαιούνται οι συμπολίτες, να μάθουμε και να μάθουν το σκεπτικό.
  • Είναι εύκολο να κλείσει ένα κατάστημα, αλλά θα υπάρξουν και συνέπειες. Όχι, βεβαίως, για τα ΕΛ.ΤΑ., διότι δεν θα χάσουν την «πελατεία», αφού οι πολίτες θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο κατάστημα και συγκεκριμένα από το κεντρικό που βρίσκεται στην Καβάλα. Άραγε, η διοίκηση θα αυξήσει τον αριθμό των υπαλλήλων στα γκισέ, ή θα εξοικονομήσει προσωπικό και πόρους;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.