Η μεταβολή του καιρού είναι αισθητή στον Νομό Καβάλας και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε εγρήγορση. Στο Δημαρχείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, με την παρουσία των αντιδημάρχων ποιότητας ζωής και πρωτογενούς τομέα, Κυριάκου Σταυρίδη και Θόδωρου Παπαδόπουλου αντίστοιχα και την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.), κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου 2022, αναμένεται να χιονίσει στον ορεινό όγκο της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, καθώς και σε ορισμένες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Επίσης, έως και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης παγετού τις πρωινές ώρες.

Για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που ενδέχεται να προκαλέσει η μεταβολή των καιρικών συνθηκών, τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό των αρμόδιων Υπηρεσιών, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι χειριστές των ειδικών μηχανημάτων του Δήμου Καβάλας και οι ιδιώτες που θα συνεργαστούν με τις δημοτικές Υπηρεσίες, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Στην διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε ακόμα, να λειτουργήσουν τα Κ.Α.Π.Η. του Βύρωνα και του Αγίου Αθανασίου, για την φιλοξενία των πολιτών που δεν διαθέτουν μονάδες θέρμανσης. Για την προμήθεια αλατιού και την παροχή οποιασδήποτε άλλης πληροφορίας, ή την εξυπηρέτηση ειδικών αναγκών, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 2513 500000 (Δημοτική Ενότητα Καβάλας) και 2513 502500 (Δημοτική Ενότητα Φιλίππων).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.