Άλλαξε η διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αλλάζει η καλλιτεχνική αισθητική

0

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οι προτάσεις της νέας προέδρου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας, Μαρίας Καραβία, είναι «κοστολογημένες» και εντός του οικονομικού προγραμματισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Γιατί το πρώτο πράγμα που κάνει ένας σωστός επιχειρηματίας, αφού το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας θα λειτουργήσει ως «επιχείρηση», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μ. Καραβία, είναι να μετρήσει τις οικονομικές δυνατότητες που έχει για να πραγματοποιήσει τους στόχους και τα σχέδια του.

«Υπάρχουν οικονομικές αντιξοότητες», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος, Σταυρούλα Γκουλούση. Ελπίζουμε να τις λάβατε υπόψη στο διοικητικό συμβούλιο και να καταρτίσατε έναν ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο προγραμματισμό.

Θα παρακολουθούμε εάν γίνουν πράξη και οι δώδεκα προτάσεις της προέδρου, τις οποίες αποδέχτηκε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο.

Ακούγοντας τις πρώτες επίσημες δηλώσεις της προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, σχηματίσαμε την εξής άποψη.

Έχουμε την αίσθηση, ότι από την αισθητική και την κουλτούρα που προσπάθησε να «επιβάλλει» η προηγούμενη δημοτική αρχή στους Καβαλιώτες και στις Καβαλιώτισσες, για τον πολιτισμό γενικότερα, θα περάσουμε σε μία άλλη αισθητική και κουλτούρα της νυν διοίκησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Δεν συμφωνούμε καθόλου με την πρόταση της προέδρου, για παράδειγμα, να βάλει σε «καλούπι» τους ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Δεν μπορείτε, αγαπητή πρόεδρε, να δώσετε κατεύθυνση στις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες να παίξουν ένα «συγκεκριμένο προτεινόμενο, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο, ρεπερτόριο» στο θεατρικό δεκαπενθήμερο που θα διοργανώσετε.

Περιμένετε, έτσι, να έρθουν κοντά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας οι ερασιτεχνικές ομάδες; Γιατί να συμμετέχει στο δεκαπενθήμερό σας μία ερασιτεχνική θεατρική ομάδα και να μην παρουσιάσει το έργο που θα επιλέξει σε ένα άλλο χώρο, ένα καφέ-μπαρ, εκτός του δημοτικού θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου»;

Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα, του θεατρικού δεκαπενθημέρου, θα είναι καλύτερο εάν εμπιστευτείτε την φαντασία των ερασιτεχνών. Εάν, πάλι, αποφασίσετε να επιλέγετε την θεματολογία του δεκαπενθημέρου σε συνεργασία με τους ερασιτεχνικούς θιάσους, δεν έχουμε αντίρρηση. Είναι πιο δημοκρατικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.