Η μεγάλη διοργάνωση της «εαρινής σύναξης» των Μουσικών Σχολείων της Ελλάδας στην πόλη της Καβάλας, με την ονομασία «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία», λόγω της έκτακτης κατάστασης με τον κορονοϊό μεταφέρεται για την άνοιξη του 2021. Στο δελτίο Τύπου που εστάλη αναφέρονται τα ακόλουθα: «Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, που λαμβάνει η πολιτεία για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, σας ανακοινώνουμε, με λύπη, την ματαίωση των εκδηλώσεων με τίτλο: «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία», που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καβάλας από τις 7 έως και τις 11 Μαΐου 2020. Παρ’ όλο που έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες προετοιμασίες, η ματαίωση των εκδηλώσεων κρίνεται επιβεβλημένη. Οι εκδηλώσεις μεταφέρονται για την επόμενη σχολική χρονιά και πιο συγκεκριμένα από τις 23 έως και τις 26 Απριλίου 2021, ή από τις 14 έως και τις 17 Μαΐου 2021. Η οριστικοποίηση των ημερομηνιών θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Σας ενημερώνουμε επίσης, πως οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και στην ανάδειξη του ρόλου της μουσικής ως καθοριστικού στοιχείου στη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι, πάλι, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά, μιας και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το ενδιαφέρον ήταν πραγματικά απερίγραπτο. Είκοσι τρία (23) εκπαιδευτικά ιδρύματα με χίλιους ογδόντα (1.080) συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες, μαρτυρούν την μεγάλη αγάπη που δείχνετε στην προσπάθεια εδώ και τέσσερα συνεχή χρόνια.

Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας: Αγρινίου, Αθηνών, Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας, Άρτας, Βόλου, Δράμας, Καρδίτσας, Καβάλας, Καστοριάς, Κομοτηνής, Λευκάδας, Πρέβεζας, Πτολεμαΐδας, Σερρών, Σιάτιστας, Τρικάλων, Χανίων.

Εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού: Asociacion de Innovacion Formaciony Empleo Para El Desarrollo Sostenible, Agrupamento de Escolas de Paredes de Coura, Istanbul Avrupa Arastirmalari Dernegi, I.I.S.S. “Carlo Maria Carafa” Mazzarino, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Αγίας Πετρούπολης.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε, για την ουσιαστική στήριξη και αρωγή στην προσπάθεια, τους προσκεκλημένους: Βαλτινό Γρηγόριο, Βρανούση Ντιάνα, Γιαμαλή Νικόλαο, Γκράβας Αλεξάνδρα, Καρβούνη Δημήτριο, Κωστάλα Αλέξη, Θεοδωράκη Μαργαρίτα, Μονεμβασίτη Γεώργιο, Νεοχωρίτου Σοφία, Παπαεμμανουήλ Γρηγόριο, Σταματέλο Παντελή, Τσιαμούλη Χρήστο, Τσιούρα-Δημοπούλου Έμυ, Vitor Manuel da Cunha Lima.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας έναντι των φορέων που συνέδραμαν για την υλοποίηση των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα: την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Π.Ε. Καβάλας/Θάσου), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Ευελπιστούμε πως θα μας τιμήσετε και την ερχόμενη σχολική χρονιά με τη συμμετοχή σας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.