Περισσότεροι από χίλιοι μαθητές και εκπαιδευτικοί, από 15 Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας, θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση «Άδοντες και ψάλλοντες», που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας, με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στη μνήμη του Απόστολου Παύλου.

Τη φετινή διοργάνωση, επίσης, στηρίζει οικονομικά η εταιρεία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης», την οποία εκπροσώπησε η διευθύντρια, Θεοδώρα Κουλουρά, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στο Δημαρχείο Καβάλας. Η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, εξήρε τη χειρονομία της εταιρείας και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ενίσχυση, για τη διεξαγωγή της δαπανηρής αυτής διοργάνωσης, είναι ευπρόσδεκτη. Επ’ ευκαιρία, ζήτησε από τα «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης», να προσφέρει δύο αναπηρικά αμαξίδια, για τις ανάγκες του τμήματος καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε συμπολίτες με κινητική αναπηρία, να αθληθούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Ακόμα ανέφερε, ότι υπέγραψε και έστειλε στην Υπηρεσία Πολεοδομίας, με τον χαρακτήρα του επείγοντος, το έγγραφο, για την τοποθέτηση των λεγόμενων «πλυντηρίων» αέριων ρύπων στο εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων, προκειμένου να δεσμεύονται οι ρύποι που δημιουργούν τη δυσάρεστη οσμή στην περιοχή. «Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία για τη σημαντική χορηγία και να τονίσω ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα φιλοξενήσουμε στην Καβάλα περισσότερους από χίλιους μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ελλάδας και μία αποστολή από τη Ρωσία», ανέφερε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και κοινωνικής προστασίας, Μαρία Φραντζεσκάκη, ενώ η Θ. Κουλουρά δήλωσε ότι η επιχείρηση, θα είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Καβάλας, να αναδείξει τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

16:00 βιωματικά εργαστήρια

19:30 παρουσιάσεις των μουσικών συνόλων των Μουσικών Σχολείων σε επιλεγμένους χώρους της Καβάλας.

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

11:00 βιωματικά εργαστήρια

17:00 σεμινάρια-διαλέξεις

20:30 επίσημη έναρξη εκδηλώσεων

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

08:30 οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων, θα ψάλλουν στη Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς της πόλης.

11:00 βιωματικά εργαστήρια

20:30 οι μαθητές συμπράττουν και ερμηνεύουν έργα βυζαντινής, ελληνικής παραδοσιακής και συμφωνικής μουσικής, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

10:00 απονομή αναμνηστικών-λήξη εκδηλώσεων


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.